صفر تا صد رشته معماری در هنرستان
-
به طور کلی افراد ابتدا باید دروس متوسطه اول یعنی پایه های هفتم تا نهم را با موفقیت گذرانده و پس از اخذ قبولی، نسبت به انتخاب یکی از رشته های فنی حرفه ای یا کاردانش اقدام نمایند.
از مهم ترین شرایط ورود به رشته معماری هنرستان، می توان به داشتن معدل بالا و کسب امتیاز کافی در هدایت تحصیلی اشاره کرد. علاقمندی به معماری و نقشه کشی یا تزئین فضای داخلی اهمیت داشته و ورود به رشته های هنری بدون علاقه سود چندانی ندارد، زیرا فرد موفق به ارائه ایده نو نخواهد شد. لیست کلیه شرایط ورود به رشته معماری هنرستان در این بخش ارائه شده است.
کسب قبولی در پایه نهم و فارغ التحصیلی الزامی بوده و متقاضی می بایست از کارنامه قبولی بهره مند به حساب آید.
اشخاص باید از حداقل معدل 12 برخوردار باشند.
کسب قبولی در درس ریاضی با حداقل نمره 10 و بدون تبصره ضروری است.
میانگین نمرات دروس کار و فناوری و فرهنگ و هنر باید حداقل 12 و میانگین دروس ریاضی و علوم حداقل 10 باشد. ضریب محاسبه معدل برای نمرات پایه هفتم و هشتم 1 اما برای پایه نهم 3 است.
معمولا مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته معماری باید حداقل 120 شود.
اشخاص باید امتیاز لازم را در هدایت تحصیلی به دست آورند. جهت کسب امتیاز کافی می بایست فرد از استعداد و توانایی های لازم برخوردار بوده و همچنین علاقه کافی به معماری داشته باشد.
معماری جزو رشته هایی است که هم دختران و هم پسران امکان انتخاب آن را دارند.
-
کتاب های درسی رشته معماری شامل انواع کتب عمومی و اختصاصی شده که پیش از آغاز سال تحصیلی، می توان برای خرید کتب اقدام کرد. افراد همچنین امکان بررسی لیست دروس معماری فنی حرفه ای و کاردانش را به صورت آنلاین داشته و می توانند نسبت به دانلود کتب اقدام نمایند. نشانی سایت های خرید و دانلود منابع در جدول زیر ارائه شده است.
سایت دانلود کتاب ها http://www.chap.sch.ir/
سایت ثبت نام و خرید کتاب های درسی رشته معماری https://irtextbook.ir/
-
چند سال پیش عنوان و نوع دروس رشته معماری در هنرستان فنی حرفه ای و کاردانش متفاوت بود هر هنرجویی که تمایل به ثبت نام در هنرستان فنی را داشت رشته نقشه کشی معماری و هنرجویانی که تمایل به ثبت نام در هنرستان کارودانش داشت در رشته نقشه کشی ساختمان ثبت نام می شد. زمانی که رشته معماری برای ورود به دانشگاه ها از هنرستان کنکوری بود فنی حرفه ای انتخاب بهتری بود چرا که سوالات کنکور معماری از کتب فنی حرفه ای طراحی می شد و هنرجویان فنی شانس موفقیت بالاتری نسبت به کارودانش داشتند اما در هنرستان های کارودانش محتوای معماری بیشتر به صورت عملی تدریس می شد و ساعات دروس تئوری کمتری در هنرستان به آن اختصاص داده می شد و هنرجویان کارودانش مهارت عملی بیشتری را نسبت به هنرجویان فنی کسب می کردند
بعد از حذف رشته معماری از کنکور کاردانی فنی، رشته معماری در هنرستان فنی حرفه ای تغییرات بسیاری داشت که اول به عنوان رشته معماری داخلی که هنوز هم با این عنوان هنرجو می پذیرد و کتب آن هم تغییر کرده است
منظور از معماری داخلی تمرکز بر طراحی و برنامه ریزی برای فضای داخل ساختمان می باشد. در حقیقت، معماران داخلی در خصوص شیوه تزئینات و نحوه نور پردازی تصمیم گرفته و بر رعایت قوانین جهت ایمن سازی ساختمان نظارت می کنند. لیست دروس معماری فنی حرفه ای برای این گرایش شامل معماری داخلی، تزئینات سنگی، سلولزی، گچی و سایر تزئینات می شود.و مطابق با رشته معماری داخلی که من به عنوان یک معلم و مدرس این رشته عنوان می کنم که هنوز محتوا و کتب دقیقا با رشته معماری داخلی و نیاز جامعه هم راستا نشده و این ایراد هنوز در سال 1403 که این مطلب را نوشتم وجود دارد و جای بسیاری از موارد در کتب و محتوا و ساعات درسی هنرستان ها، برای معمار داخلی شدن خالی می باشد
در برخی هنرستان های کارو دانش نیز معماری داخلی جایگزین نقشه کشی معماری شد اما در نوع کتاب و محتوای بسیاری از دروس با معماری داخلی فنی حرفه ای کاملا متفاوت است که در سال 1403 این رشته با عنوان معماری داخلی از کارودانش حذف و همان نقشه کشی معماری را در کاردانش ثبت نام می کنند.
به طور کلی منظور از نقشه کشی معماری، ترسیم فنی و نقشه کشی ساختمان های مسکونی یا تجاری و سایر موارد می باشد. تفاوت نقشه کشی با معماری داخلی این است که معمار نسبت به طراحی نقشه ساختمان اقدام کرده و در صورت لزوم ماکت ساختمان نیز توسط تیم مربوطه تهیه می شود. لیست دروس این گرایش شامل ترسیم فنی، شناخت مصالح، تاسیسات ساختمانی، حجم و ماکت و سایر موارد مرتبط بوده و کلاس های رشته نقشه کشی تنها در هنرستان فنی حرفه ای برگزار می شود.
سوال: معماری داخلی فنی حرفه ای را ثبت نام کنیم یا نقشه کشی معماری کارو دانش؟
شرط ثبت نام در هنرستان های فنی نمرات و معدل بالاتر است و انهایی که در هدایت تحصیلی مجاز به ثبت نام در هنرستان فنی نشده اند به سختی می توانند ثبت نام کنند برخی مدارس هم به هیچ عنوان چنین هنرجویانی را نام نویسی نمی کنند اما اگر شرایط ثبت نام در هر دو برای شما یکسان بود معماری داخلی فنی حرفه ای پیشنهاد بهتری است اگر مثل برخی هنرجویانی که با داشتن معدل خوب اما دور بودن هنرستان فنی و طبق اجبار یا درخواست خانواده خواستند در کارودانش ثبت نام کنند می توان اظهار داشت که حوزه فعالیت فارغ التحصیلان هر دو گرایش معماری داخلی و نقشه کشی معماری مشابه بوده و افراد برای طراحی یک ساختمان ایمن و کارآمد تلاش می کنند. با این حال یک معمار وظیفه نقشه کشی و ترسیم اصل ساختمان را بر عهده داشته و دیگری بر نحوه طراحی فضای داخلی نظارت می کند.
برای ادامه تحصیل در دانشگاه های ایران چون کنکور معماری حذف شده و ثبت نام دانشگاه های فنی بدون کنکور و با شرط معدل انجام می شود هر دو هنرستان هیچ تفاوتی در دانشگاه رفتن شما بدون کنکور نخواهند داشت
-
4. برای معماری از رشته ریاضی اقدام کنیم بهتر است یا معماری هنرستان؟
سه سال ریاضی فیزیک بخوانم و کنکور معماری یا دانشگاه های بدون کنکور و معماری یا از اول معماری هنرستان را بخوانم؟ مشاهده بیشترباید توضیح داد که هدف اشخاص از تحصیل، یکی از مهم ترین عوامل برای اتخاذ تصمیم صحیح است. افرادی که از علاقه خود به معماری اطمینان داشته و تمایل به انتخاب رشته دیگری ندارند، یا بین چند رشته برای دانشگاه رفتن مردد نیستند می توانند از همان سنین نوجوانی به بررسی لیست دروس معماری فنی حرفه ای و کاردانش پرداخته، با گرایش های متفاوت آشنا شده و تحصیل در رشته مربوطه را آغاز کرده تا به مرور زمان مهارت ها را فرا گیرند.
برای تحصیل در رشته معماری می توان ابتدا در هنرستان معماری را فرا گرفته و سپس بدون شرکت در کنکور، مشغول تحصیل در دوره کاردانی در دانشگاه ها شد. همچنین اشخاص می توانند ابتدا سه سال در رشته ریاضی دبیرستان تحصیل کرده و پس از کسب قبولی در کنکور، معماری را برای ادامه تحصیل انتخاب نمایند.
بدیهی است که سه سال تحصیل در هنرستان، مهارت های نقشه کشی معماری یا معماری داخلی افراد را ارتقا بخشیده و فردی که به تازگی از طریق قبولی در کنکور ریاضی وارد رشته مربوطه می شود، فاقد مهارت های لازم است. دارندگان دیپلم ریاضی برای رقابت با دارندگان دیپلم معماری می بایست تلاش زیادی کرده و همچنین باید توضیح داد که دانشجویان فارغ التحصیل رشته معماری نسبت به دانشجویان فارغ التحصیل رشته ریاضی فیزیک به مراتب عملکرد بهتری دارند و دروس تخصصی دانشگاه برایشان راحت تر است
مزیت تحصیل در رشته ریاضی دبیرستان و انتخاب معماری برای ادامه تحصیل در دانشگاه این است که فرد از قدرت محاسبه بیشتری برخوردار خواهد شد. با پیشرفت تکنولوژی و هوش مصنوعی، معماران از نرم افزارهای خاص برای طراحی و نقشه کشی کمک گرفته و ضعف در محاسبه مانعی برای ورود به بازار کار نمی باشد.
با این حال اشخاصی که از علاقه خود به معماری اطمینان ندارند، بهتر است ابتدا در رشته ریاضی تحصیل کرده تا امکان انتخاب رشته های مورد علاقه در آینده را داشته باشند.
باید توضیح داد که افراد پس از تحصیل در رشته معماری هنرستان می توانند سوابق تحصیلی لازم را برای خود ایجاد کرده و در کنکور رشته ریاضی شرکت نمایند. با این حال امکان ورود به مقطع کاردانی بدون نیاز به شرکت در آزمون وجود دارد. به عبارتی دیگر تحصیل معماری در هنرستان ساده تر بوده و همچنین منجر به بهره مندی از تجربه و مهارت های بیشتری خواهد شد. تحصیل معماری در هنرستان 3 سال به طول انجامیده و در ادامه امکان تحصیل در دانشگاه های علمی کاربردی، آموزشکده های فنی حرفه ای دولتی یا مراکز آموزشی غیر انتفاعی فراهم می شود.
-
5. درآمد و بازار کار رشته معماری
معماران پول پارو می کنند یا درآمد زیادی نسبت به شغل های امروزی ندارد... مشاهده بیشترمعماری یک از پر درآمدترین رشته ها می باشد.
باید توضیح داد که هر چقدر فرد مطالعه و تلاش بیشتری داشته، از مهارت و سابقه کار و تجربه بیشتری بهره مند بوده و تسلط بیشتری در رشته معماری داشته باشد، از حقوق بالاتری برخوردار خواهد شد.
در امد در همه رشته ها نه تنها معماری بستگی به خود فرد دارد
ممکن است یک فرد در هنرستان فنی حرفه ای و کاردانش به خوبی تحصیل کرده و مدام به تمرین و تکرار پرداخته و پس از فارغ التحصیلی در اسرع وقت دوره کارآموزی را جهت کسب درآمد آغاز نماید. همچنین امکان دارد یک فرد مطالعه کافی در طول تحصیل در هنرستان نداشته و در نهایت موفق به ورود به بازار کار نشود.
درآمد و بازار کار رشته معماری بر اساس شرایط افراد متغیر بوده و معمولا با بالاتر رفتن سطح مدرک تحصیلی، حقوق ماهانه نیز بیشتر خواهد شد. به همین دلیل توصیه می شود دارندگان دیپلم معماری نسبت به ادامه تحصیل در دانشگاه و اخذ مدرک کاردانی یا کارشناسی یا سایر مدارک اقدام کنند.
کسب درآمد بالا مستلزم فعالیت در شرکت های متفاوت و کسب تجربه می باشد. بنابراین پس از تحصیل در رشته معماری هنرستان و به محض دریافت دیپلم معماری نمی توان از حقوق بالا برخوردار شده اما می توان وارد بازار کار شد. در حالی که اغلب فارغ التحصیلان رشته های نظری چاره ای جز شرکت در دوره های دانشگاهی نداشته و برای مثال با دیپلم ریاضی نمی توان به عنوان معمار در یک مرکز استخدام شد.
فارغ التحصیلان می توانند در شرکت های فعال در حوزه ساختمان سازی مشغول کار شده یا سرپرست کارگاه ها شوند. امکان استخدام به عنوان ناظر ساختمانی یا طراح معماری در مراکز دولتی یا خصوصی وجود داشته و همچنین می توان استاد دانشگاه شده یا به عنوان محقق و پژوهش فعالیت کرد.
لازم به توضیح است به دلیل گران شدن ملک و تقاضای زیاد بازسازی کسب و کار معماران و طراحان داخلی امروزه رونق زیادی داشته ولی به آن مفهموم نیست که سازندگان و معماران کلی ساختمان کسب و کارشان از رونق افتاده باشد.
معماری جهان
معماری بخشی هنر و بخشی علم است. به عنوان یک هنر، راهی برای ابراز خلاقیت...
معماری ایران
معماری ایرانی نوعی دانش بومی با پیشینه طولانی است و یکی از مهمترین بخشهای فرهنگ...
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.